Comunicat de presa – 22.10.2014

In  perioada 14-16 octombrie 2014, Romanian Black Sea Gateway Association a participat, sub egida Ministerului Economiei, la Targul International de Logistica si Transport din Shenzhen- China,CILF 2014.

Acest targ este unul singular, ocupand primul loc din Asia  si locul 2 la nivel mondial prin prestigiul dobandit in acest domeniu (din 2006 pana in prezent). 

Beneficiind de o prezenta numeroasa, atat in randul potentialilor parteneri- 1200 expozanti (Portul Hamburg, Portul Zeebrugge, Russian Railways Logistics, ZIM, MSC etc), cat si in randul vizitatorilor de profil (aprox. 80 000), participarea RBSGA prin pavilionul realizat sub patronajul Ministerului Economiei in colaborare cu Romanian Black Sea Gateway Association, a fost de un real succes.

Romanian Black Sea Gateway Association – ca reprezentant al Romaniei a antrenat in aceasta activitate 7  companii pentru a-si prezenta ofertele de servicii de profil: Elvada Company SRL, Medrom Logistics SRL, Zimrom Shipping SRL, Medfreight SRL, Vauban IT Ro SRL, Cargo Partner Expeditii SRL si Maersk Romania SRL.  

Prezenta RBSGA la CILF reprezinta un prim pas al unui proiect mai amplu care vizeaza reintegrarea Romaniei in strategia Drumului Matasii si promovarea Romaniei (prin Portul Constanta) ca o poarte de intrare dinspre Asia in Europa. Membrii RBSGA considera ca o mai buna explorare a capacitatii Portului Constanta ar putea aduce cca. 11 miliarde Euro suplimentare la PIB-ul Romaniei in perioada 2014 – 2020 si ar crea peste 170 000 de noi locuri de munca, crescand totodata nivelul investitiilor din zona.  

RBSGA este o organizatie non-guvernamentala patronala care reprezinta principalii jucatori din domeniul serviciilor portuare si al transporturilor intermodale. Politicile RBSGA  acopera 4 piloni principali ce se regasesc in lista proiectelor de importanta strategica pentru Romania: infrastructura fizica, imbunatatirea cadrului legislativ, eficienta logistica, educatie si formare in domeniul transporturilor intermodale.

RBSGA este membra a European Gateway Foundation si a fost fondata in Romania in anul 2012.